Værd at vide

Løbende kontrol er din garanti

Vi udfører løbende kontrol af betingelserne, således vi både over for dig som medlem, og forbrugeren, kan sikre at vores medlemmer opnå det fulde potentiale af mærket og at troværdigheden opretholdes.

Samtidig ønsker vi at skabe tryghed for forbrugeren, som afspejles i den direkte salgseffekt tryghedsmærket har på forbrugeren. De ved, at vi stiller krav til vores medlemmer.

Bliv guidet til medlemsskab

Vi hjælper og vejleder dig som medlem igennem hele forløbet og certificeringen, så du nemt og hurtigt bliver medlem uden at det skal være til besvær.

Formålet med tryghedsmærket at skabe gennemsigtig på tværs af brancher og en klar kommunikation mellem medlemmer og forbrugeren.

På den måde kan du styrke din forretning.

Processen for certificering

Vores e-handelseksperter gennemgår din hjemmeside eller webshop for at sikre at den lever op til de betingelser og standarder der er påkrævet for at blive tryghedsmærket.

Efter gennemgangen, vil du, såfremt der er forbehold, blive gjort opmærksom herpå, med muligheden for at rette til og blive godkendt.

Når du er blevet godkendt på nedenstående præmisser, så vil du modtage et online certifikat, som giver dig muligheden for at implementere mærket på din side, og linke ind til dit certifikat.
  • Man skal tydeligt kunne finde oplysninger om hjemmesiden.
  • Der skal være nem og overskuelig adgang til persondatapolitik
  • Vi skal have kontaktoplysninger på enten ejere med mere end 20% eller direktøren
  • Der skal være et dansk CVR-nummer tilknyttet hjemmesiden.
  • Oplysninger om levering, fortrydelse og reklamation samt hertilhørende omkostninger
Når du er certificeret, vil du som tidligere nævnt, modtage et online certifikat du kan vælge at bruge som du vil. Samtidig vil du få adgang til de badges du kan implementere på din hjemmeside.

Mangler du hjælp til implementeringen, så kan vi hjælpe med indsættelse af badge for kr. 495,- + moms.

Medlemsbetingelser

Ved at overholde de 5 nedenstående betingelser har du mulighed for at blive tryghedsmærket.

MEDLEMSGEBYR
Medlemsgebyret faktureres ved ansøgningen om medlemsskabet, dog med forbehold for eventuelle kampagner.

Med mindre andet er anvist faktureres kr. 999,- årligt som medlemsgebyr.

Gebyret dækker over tryghedsmærkets omkostninger i forbindelse med certificeringen, opretholdelsen heraf, samt den generelle administration og håndtering af forbrugerretlige regler.

Der vil ikke forekomme ekstra betalinger, såsom indmeldingsgebyrer eller lignende i forbindelse med medlemsskabet af tryghedsmærket.

BENYTTELSE AF TRYGHEDSMÆRKET

Brugen af tryghedsmærket, både i offline og online markedsføring, samt badges der viser at en webshop er certificeret, må kun anvendes på den webshop/URL, som er certificeret.

Medlemmet har fuld ret til at bruge markedsføringsbadges i alle størrelse så snart de er godkendt.

Bliver badget brug på en webshop uden at være certificeret, betragtes dette som uberettiget brug af badget, og kan sanktioneres med dagsbøder á kr. 300,-

IKRÆFTTRÆDEN OG LØBETID
Ikræfttrædelsestidspunktet anses for det øjeblik tryghedsmærket har modtaget den udfyldte ansøgningsformular, som du finder <a href=”/bliv-medlem”>her</a>. Ligeledes løber aftalen indtil ophævelsen er sket, jf. de anførte regler om ophævelse af medlemsskabet.

Løbetid:
Løbetiden på tryghedsmærket er 1 år ad gangen.

Varsel:
Ønsker du at opsige tryghedsmærket, skal aftalen opsiges med 30 dages varsel til udgangen af en 12 måneders periode.

OPHÆVELSE AF MEDLEMSSKAB
Tryghedsmærket er til enhver tid berettiget til at ophæve medlemskabet mellem de to parter ved at afgive en skriftlig meddelelse til den erhvervsdrivende med 1 måneds varsel jf. regelementet.

Udmelding:
Såfremt medlemmet ønsker at opsige sit medlemsskab af tryghedsmærket, og det dertilhørende link samt badges, skal dette ved skriftlig meddelelse til tryghedsmærket på udmeldelse@tryghedsmaerket.dk med 30 dages varsel til udgangen af en medlemsperiode.

Opsigelsen anses kun for gyldig ved indsendelse til ovennævnte mail. Endvidere kan medlemmet først se sig som endelig opsagt når de har modtaget besvarelse på fremsente opsigelse.

Tilbagebetaling:
Der tilbagebetales ikke kontingent eller dele heraf for opsigelse efter udløbet af fristen.

ERSTATNINGSANSVAR
Tryghedsmærket kan under ingen omstændigheder ifalde erstatningsansvar i sager mellem medlemmer og forbrugere.

Retningslinjer for at blive certificeret

Ved at overholde de 5 nedenstående retningslinjer har du mulighed for at blive tryghedsmærket.

Tydelige oplysninger på siden
Samtlige relevante oplysninger på din side skal være nemme at finde. Det gør sig gældende for kontaktoplysninger såsom telefon, mail eller en velfungerende chat.

Faktisk er der igennem mange test, bevist, at webshops og hjemmesider med synlige kontaktoplysninger oplever højere konverteringsrate, da et for kunden skaber en tryg handel.

Dansk tilknytning CVR-nummer
For at blive certificeret til tryghedsmærket, så skal hjemmesiden være tilknyttet et dansk CVR i sin organisationsplan. På den måde kan vi undgå fupbutikker, specielt fra udlandet, der kun har til formål at snyde forbrugeren og skabe et dårlig ry for handel på internettet.
Overskuelig adgang til persondatapolitik
Persondatapolitikken skal være nem tilgængelig og forståelig. Rigtig mange hjemmesider og webshops vælger at placere det i footeren/bunden af hjemmesiden. Årsagen til det er simpelthen, at forbrugeren har vænnet sig til, at det er der de finder oplysningerne.
Kontaktoplysninger på direktør eller ejer
Som en sikkerhed for både medlemmet og forbrugeren, så skal vi have kontaktoplysninger på enten direktøren eller ejere med ejerandel på mere end 20% af virksomheden.

Det er for at sikre os at have en kontakt skulle der opstå en klage eller anden problemstilling.

Bemærk: Tryghedsmærket går IKKE ind i sager mellem forbruger og medlemmer, vi agere vejleder.

Klare oplysninger om: Levering, fortrydelse og reklamation
Handelsbetingelserne på siden skal være let tilgængelige, og indeholde relevant viden for forbrugeren vedrørende handel, levering, fortrydelse og reklamation.

Styrk din forretning

Bliv tryghedsmærket